domingo, enero 16

Lipdub Institut Narcís Monturiol

institut narcisLipDub realizado el 22 de diciembre de 2010 en el Instituto Narcís Monturiol de Figueres. Este video ha sido ideado, y realizado por los propios alumnos y profesores del centro. La grabación y la edición ha corrido a cargo de David Faüchs y Fanny Espinet (arte estudio). La música es la canción "Llenca't " dels Lax'n'Busto.




La cosa de los lipdubs este mes está muy malita, vaya forma de comenzar el año con sequia lipdubera total. Si alguien se entera de algún lipdub en plan superproducción que nos lo haga saber pues no encontramos material para publicar en el blog.

En cuanto a este lipdub del instituto  Narcis Monturiol lo primero que nos gustaría es darles la enhorabuena a los realizadores y participantes pues han conseguido que sea el lipdub más visto en YouTube de la última semana (2900 reproducciones).

El lipdub transmite buen rollo, es fantástico ver cómo funciona el trabajo en equipo y cómo estudiantes y profesores pueden trabajar unidos y poner un video a la cabeza de YouTube en una semana.

Por otra parte hemos de reconocer que la canción no nos gusta, ¿Porque elegir una canción que nadie conoce, ni siquiera los participantes, y no una que al menos los actores si conocieran, aunque fuera en inglés?  Imagino la respuesta y me parece absurdo. El problema es que el resultado no es del todo un Lipdub, ya que casi nadie dobla los labios, restándole mucho interés al vídeo.

Eso si, sois un buen ejemplo para muchos profes y alumnos de otros pueblos y ciudades de España que podrían aprender del buen clima que se desarrolla al realizar una actividad de este tipo.

Lo dicho, nos quedamos con el buen rollo que habéis transmitido. Salut i força!
Puntuación: (6 sobre 10)

Y por el mismo presio el Making Of por cierto...

¡¡¡¡Esto si que es música!!!!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Sí, la cançó és molt poc coneguda a Cuenca o al Barri de Chueca, efectivament, però hagués estat fracament decebedor que haguessin triat un tema en alguna llengua estrangera com l'espanyol o l'anglès.

Anónimo dijo...

Si la cançó fos tan coneguda a Catalunya com anònim vol donar a entendre. Per què en un institut de secundària el 90% dels alumnes que participen en un LipDub desconeixen la lletra? Serà que són immigrants de Cuenca o Chueca i no s'assabenten de res? o Serà que les coses que s'intenten imposar, per collons, no acaben de quallar?

Anónimo dijo...

Imposar per collons? Triar una cançó de Lax'n'Busto per fer un Lipdub en un institut empordanès és una imposició? Immigrants? Que hi ha nens que hi porten un rètol amb la frase "Sóc immigrant"? Jo només veig un centre educatiu realitzant una activitat molt divertida en què els alumnes s'ho passant genial.

Anónimo dijo...

Hola ,
Soc en Faló Garcia i Pellejà, professor i realitzador del Lipdub. M'agradaria fer algun aclariment. Primer de tot donar les gràcies a Mundo Lipdub per la difusió que esteu fent del nostre video, i el que heu destacat , és totalment cert, tant el dia a dia de l'Institut, com en la gravació del Lipdub va haver un molt bon rotllo, que es reflecteix en veure'l.
Segon, m'agradaria dir alguna cosa pel que fa a la tria de la cançó. A mi personalment no m'agraden els Lax'n'busto, però vam fer vàries propostes als alumnes i van ser ells els que van triar la cançó , en cap cas va ser una imposició, i crec que va ser assertat, ja que la lletra és positiva i optimista i a més els alumnes la entenen,en uns temps com els actuals de crisis, i falta d'iniciatives, és molt bo treballar per ser positiu.
Una altra cosa com molt bé comentes en el blog, és que hi ha molts alumnes que no canten la cançó. És cert, però no és perque no la sàpiguen (vam estar treballant la cançó), si no perque passàvem la cançó per la megafonia del centre , i havia molts llocs on pel propi soroll dels alumnes no es sentia la música. Són d'aquelles coses que no hi contes i surgeixen al llarg del rodatge , i ja no hi ha marge per fer-ho d'una altra manera.
I per acabar, m'agradaria dir que els alumnes, tots els alumnes, fos quin fos el seu origen i la seva llengua materna,van gaudir de poder enregistrar aquell video que ara mateix en senten tant orgullosos i identificats. Moltes gràcies altra vegada.

Faló